KLIK...KLIK

hot...hot...hot..!

Wednesday, January 28, 2009

Selamat bertunang..Cida

wow...wow...wow....
perkara baik untuk permulaan 2009....member aku...cida dah tunang..alhamdulillah..at least maju setapak dah dia...
aku seronok sgt dgr dia nak tunang....blog dia pun semakin hari semakin berbunga2...akhirnya 26/1 dah selamat di ikat oleh zamani...

bertuah zamani ni....bukan senang cida nak buat keputusan sepantas ini...
aku suka pic ni...cida dlm mood paling happy...betul tak..??
ko bertuah lah cida...ada member mcm suri harus ko kenang jasa dia...dan sgt beruntung ada hasra...paling setia sehingga sanggup menggosokkan baju...kalau dgn aku...jgn harap laa...hahahaha...nampak cida sungguh berseri...hisshh, nape ko tak nikah terus..kan sonang!
tengoklah hantaran ni..side cida tu dari zamani...cehh...hantaran ko utk dia sgt simple...hantaran dari zamani...grand...! kawen nnt ko harus lebih dr tu...
aku doakan semoga kalian bahagia dlm meniti ikatan pertunangan...harap2 ikatan ini berakhir dengan perkahwinan...lagi mencabar rasanya...diharapkan sang lelabah semakin kemas mengikat sarang agar cida takleh terlepas...

cida...ko tau..aku rasa mcm nak terbang je jumpa ko...nak share kegembiraan ko...betul tak aku ckp, kalau dah jodoh..semuanya akan dipermudahkan olehNya kan....byk2 bersabar ye....dan semoga berbahagia...

Friday, January 23, 2009

Selipar untuk dalam rumah

kyra selalu berminat dengan ape yg aku buat...ape aku buat, semua dia tiru...dan abah dia galakkan sgt...cthnye....ni haa...selipar utk dlm umah...selalunya aku guna lepas amik wuduk ke..menyapu ke...dan kyra sibuk nak jugak...
seriously...aku suka perangai kyra ni....sgt2 menghargai brg dia...aku balik je umah...tunjuk selipar ni...dia teruja sgt...terus pakai....tak bukak2...
kiut kan....suka sgt le dia tuh...sama dgn mama ye...
inilah dinamakan anak pompuan....lebeh2 tau..

Monday, January 19, 2009

sudut mainan kyra...loghatnye...!

sunday, hari untuk mengemas umah...wah...punyalah penat..tapi takpe...hati puas...!
sebenarnya suami aku yg kemas umah...dia mmg ringan tulang...sambil2 aku masak makan tghari..tgk2 umah dah siap di kemas...bagus kan...

sekali tu aku tgk...ada satu sudut...bukan main lagi...sudut utk kyra main2...
dgr kyra dok jerit2...ma..ma..ma...tu..tu...sambil tunjuk tempat dia tu..siap dgn meja dan brg mainan...poyonye..kyra!
seronok ke kyra, ada tempat main sendiri ?....dgn selamba dia kata..."abba akek"..maksudnye abah good!...ok takpe...kalau selerak lagi mainan tu..siap ye!

Aktiviti hujung minggu....

ape aku buat hujung minggu lepas???? takde ape...dok umah jo.....! masa untuk mengemas umah...
kyra mcm biasa....kalau abah dia ada...seronok sgt le...byk aktiviti abah dia layan je....
mandi manda di parking kereta....sambil2 abah dia cuci kereta...jimat gak 8 hinggit....
satu keta selesai...ada 2 lagi keta menunggu....kancil aku dan keta kyra..hahahah

apepun...sesekali cuti lepak umah...best gak!

Ayam Madu Merah....

aku nak share dgn korang semua..favourite suami aku....masak Ayam Madu Merah.....menu ni sebenarnya sesuai untuk nasi ayam..sape2 yg malas nak buat sos nasi ayam tu...try le resepi ni...mudah, senang dan jimat....tapi kalau nak makan dengan nasi putih pun..best gak...

puan..puan...(ala2 chef wan gitu!)
5 - 6 ulas bawang putih
2 ulas bawang besar (saiz sederhana)
sedikit halia
10 tangkai cili kering
....bahan2 ni korang kisar sekali....
pastu...ayam...sesuai dlm 7 @ 8 ketul....ayam ni korang goreng biasa...goreng dgn garam je...dan sedikit serai....
selepas ayam masak digoreng...sediakan sos2 berkenaan...
5 sudu sos cili,
3 sudu sos tomato,
1 susu sos tiram,
2 sudu madu...
tumiskan semua....setelah naik minyak, masukkan ayam.....
taraaaa....selesai...patutnya gunakan salad untuk menghias..tapi suami aku ckp..."timun pun cantik gak"....oklah tu kan...

siap untuk dimakan....mudah kan..! so, jom le try!

**nota kaki = jangan lupa letak garam...dan tak perlu letak gula..madu dah manis...


Friday, January 16, 2009

Jom layan....

Actually...aku mmg takde idea nak update blog ni....konon nak jadi blogger tegar..tapi takpe...tiba2 aku dpt idea yg sgt fresh....nak tau...jom..layannnn....

kisah bermula seorang wanita yg sgt di sukai ramai....wanita ni sape yek...???mmmm..kononlah...seorang yg bijak, genius, smart sehingga dapat masuk universiti sehingga umur 56 tahun (itupun sebab pencen)...so, kebijaksanaan dia sering dikagumi di merata tempat...
haa...betullah ckp aku...tgklah pic tu...sampai tertonggeng-tonggeng budak2 tu tgk pic dia...

dan seorang lagi...jejaka yg sgt sporting, penyayang dan sifat2 baik dia ni juga membuatkan ramai org meminati dia..tak caya????cey tgk ....
tgk tu....histeria lah minah tu kalau nampak pic jejaka ni....di merata2 ada je muka lelaki dan perempuan tadi....dan masyarakat selalu mengambil tahu hal mereka...

tiba2 kecoh satu dunia...(world tau!) pasal hubungan percintaan diaorg ni...masing2 sibuk nak amik tau..(wahhh..rasa mcm selebriti lak)..gossip sana sini..ape diaorg buat...paparazzi follow....
exclucive...sah diaorg ni bercinta...dan pi bercuti kat bali....kantoilah pasangan ni...takleh nak sorok lagi....kat mana2 sibuk org kata pasal percintaan diaorg..sampai masuk utube...paper...
sampailah ke jalanan...semua org amik tau pasal percintaan diaorg ni....
dan..diaorg ni pun mmg best....sebab tu diaorg diminati dan digilai oleh masyarakat...dan akhirnya....mereka...berkahwin...exclucive....

majlis dan gambar kawen diaorg menjadi tumpuan....merata2 semua bercerita pasal perkahwinan ini...
tak kira budak kecik, dewasa....semua meminati dia...mereka menjadi tumpuan dunia..hebatkan diaorg ni..majalah, paper dan tv semua bercerita pasal diaorg ni....sehinggalah mereka dikurniakan cahayamata...masyarakat masih meminati mereka...
gambar anak mereka dipaparkan dimerata tempat..sungguh glamour kan....hahahahhaa
dann...siapa mereka...???
mereka adalah model selipar jepun....walaupun hanya selipar jepun tapi disebabkan baik hati...ramai org suka...dan walaupun dongeng..aku tau..korang pun suka layan citer ni kan....kahkahkahkah...


Thursday, January 15, 2009

Pada Cintanya..OST Spa Q 2




Siti Nurhaliza - Pada Cintanya (OST Spa Q II)

Cabaran menduga
Meninggalkan luka
Membuatku tegar
Lepaskan semua
Namun dalam jiwa
Penuh dengan cinta
Dalam pun ku hindarinya

Mengapa berdusta
Menciptakan duka
Hambar ku melara
Menjadi masalah
Namun ku percaya
Di dalam doa
Pastikan datang bahagia

Cerita dunia
Hanya sementara
Juara hanyalah cinta

Walau dicerca
Walau dihina
Tak mengapa
Sementara
Walau diduga
Walau terseksa
Aku setia
Pada cintanya

Ku tawarkan cinta
Kau balaskan lara
Tapi aku redha
Ku yakin kudratNya
Tidak ku memaksa
Malah ku percaya
Cinta penakluk semua

Aku wanita
Bukan boneka
Ku tidak akan melutut pada ego si dia
Aku percaya ada cahaya
Melindungi si pencinta



Kyra posing

Anak mama.....kyra...setelah berusia 1 tahun 2 bulan....

kepandaian baru...pose.....

pantang tgk aku pegang hp...dia senyum...konon nak snap pic dia...
bergaya sakan di atas katil mama....sape ajar pose mcm ni...abah dia lah ni....
nasib baik ada photoscape....sonang kojo den....hahahahha...

Wednesday, January 14, 2009

TAK SUKA...TAK SUKA...TAK SUKA....

Monday, January 12, 2009

Permata untuk isteri.....



PERMATA BUAT ISTERI
Lirik/Puisi: Abdul Aziz HM

Telah kusiapkan
Satu daerah paling sunyi
Dalam hati ini untuk kau isi
Sebagai isteri

Untuk kau penuhi dengan kemuliaan
Seorang wanita
Untuk kau beri erti dengan kelembutan
Untuk kau hargai dengan kasih sayang

Ku ingin kau jadi wanita mulia
Yang tahu harga budi dan hati
Seorang lelaki bernama suami

Kerana engkau isteri...
Ku ingin kau mengerti
Bahawa hidup ini tak semudah yang kita janjikan
Yang kita janjikan
Kerana kau isterikU

** bertuahnye aku menjadi isteri kepada En. Mahathir......**

Monday, January 5, 2009

n3 untuk adik tersayang...Siti Nor'Ain a.k.a Icah

Tiba-tiba lak rasa tersentuh...sebak..sedih...terharu sgt....
Esok kami sekeluarga akan terpisah lagi...adik aku akan berangkat ke Sibu...ditempatkan mengajar di pendalaman Mukah kawasan Daroo...nama tempat pun aku tak pernah dengar...tapi aku tau..jauh tempat tu...

dulu masa dia belajar kat Unimas...aku tak kesah sgt..sebab aku tau "U" di Malaysia ni mmg selesa tapi dah kena mengajar..masuk kawasan pendalaman lak tu...itu yg membimbangkan aku...

Adik aku ni mmg suka berdikari...semua dia nak cuba..sebab tu dulu masa kecik..selalu jatuh...aktiviti dia semua lasak2...sungguhpun gitu..otak bergeliga...cerdik kepala dia ni...sebab tu..exam semua dia score...

Aku berharap sgt dia semakin tabah...sabar..melalui kehidupan kat sana nnt...bukan ape..lama gak dia lepak kat umah...nak ape semua ada...bgn tido je terus hadap laptop..maid dah buat semua perihal keje umah...hujung minggu mesti terjah Jusco...kat sana takde semua tu...kena sabarrrr..byk2..kena pandai bawak diri...jgn sombong2...hati2 dlm setiap bicara dan perlakuan...

kat sana nnt jgn sesekali tinggal solat, mohon doa kepada Allah..supaya pelihara keselamatan dan kesejahteraan...and....

I proud because you my sister ...take care....

Majlis Kesyukuran dan Doa Selamat

Aku hanya ada seorang adik perempuan...dan skang telah pun menjadi seorg cikgu...tak sangka aku minah ni jadi cikgu..sebab dia lgsg tak menampakkan minat ke bidang tu..tapi nak buat camne kan..rezeki dia...lagipun keje seorang cikgu tu kan mulia...

dan..skang adik aku tu...ditempatkan ke Mukah, Sarawak...kawasan pendalaman tu...naik flight..turun sibu..then...naik bot 2 jam barulah sampai...jauhkan...yg peliknye adik aku ni cool je dia tau..maybe sebab dia dah biasa berdikari...yelah...sejak umur dia 13 tahun...dia dah dok hostel..then..terus sampai belajar ke UNIMAS...Sarawak gak tu...sebab tu dia tak rasa ape dah kot...

so, mak abah aku sungguh berbangga dgn dia ni...dlm adik beradik aku..dia ni cerdik sikit laaa dari aku...hahahahhaha...apepun exam..byk dia score...so, bila tau dia kena mengajar ke pendalaman tu...mak abah aku pun adakan kenduri doa selamat dan kesyukuran...memohon agar Allah memelihara adik aku sepanjang kehidupan dia di sana...
soo....jom..jemput2 masuk....majlis taklah besar mana..jemput jiran dan saudara2 je...dan..aku pelikkan...yelah..aku telah diserang fenomena tudung ekin tu...
majlis dimulakan dengan bacaan yasin...kemudian doa selamat...dan jamuan makan...
dan ini antara aktiviti anak aku..dgn sepupu dia..Aqil
mak aku and the gang....
inilah mak kesayangan aku..mak dan abah adalah insan yg paling bimbangkan adik aku...tulah..dok serumah asyik gaduh kan...hahahahhaha

aku takleh snap pic byk2...sebab aku tuan rumah ok..byk keje nak buat....