KLIK...KLIK

hot...hot...hot..!

Wednesday, October 27, 2010

Holiday @ KK Sabah - Part 2

hari ke 2 di KK Sabah...

kat sana cepat sejam...kul 6 dah maghrib dan kul 6 pagi dah cerah mcm kul 7pg...terasa mcm kat oversea lak...

aktiviti hari ke2 dimulakan dgn baca paper Utusan Borneo! gaji tak naik, takde bonus...mmg keciwa!


kitaorg mmg takde plan ape2...kul 9 pagi masih takde keputusan nak pegi mana...beedarling tak kesah nak pegi mana...asalkan kul 2 -3 petang mesti dah balik hotel..sebab beedarling nak shopping kat pasar filipin...nak cari souviner, mutiara2, ikan bilis, udang kering....shopping kat situ tak cukup 2 jam...sebab proses tawar menawar tu makan masa lama....

akhirnya kitaorg pakat pegi....


ada rupa mcm lawatan sambil belajar tak???? tiket masuk hanya rm2 sahaja


inilah cikgu yg memandai2 bg idea pi muzium...mentang2 rm2 sorang kemain la dia ngajak ...

sori, pic terpaksa diedit sebab ada unsur2 menyakitkan mata...hehehe

kira ok gaklah muzium ni...bukan mcm muzium biasa...kawasan dia luas...siap ada heritage village lagi..kat sini ada mcm2 jenis umah panjang yg org sabah selalu duduk tu...

tapi kyra agak sengal masa jalan kat heritage village ni...siap tanya kat abah dia..."ni tempat ape ni??? tak best pun..byk nyamuk"....

kat sini kira mcm perangkap gak laa...kalau dah masuk takleh nak kuar suka2 hati..kena ikut je track tu...ape lagi...bukan kyra je merungut..mama pun sama...holiday ape camni..sampai melecet kaki ku...huhuhu....jom2 balik...

tengokla camne heritage village...mmg ala2 dlm hutan...

keluar je dari heritage village tu...ada la muzium tertutup...

habis tawaf..tahu gaklah sejarah ketapi tu camne...kyra sgt teruja kat sini..maybe sebab tak panas nak dia boleh suka suki naik turun ketapi tu






suka sgt dgn gambar ni...mcm lukisan...

dulu masa suh blaja rajin2 ponteng kelas, pi mandi sg....skang ni berangan jelah....

tapi...sempat lagi ni nak hantar dia belajar...kalau belajar lagi boleh pandai mamat ni...sebab ape yg dia nampak pelik..habis dia kaji......


tahu gak sejarah rtm sabah...tapi sebenarnya tak berapa seronok sgt pegi muzium ni...beedarling rasa dah habis zaman nak melawat2 muzium ni...zaman sekolah dulu pun tak pernah masuk...tu haaa..muzium melaka...lgsg takde jejak kaki beedarling kat situ...mmg tak pernah masuk pun...tapi kalau shopping mall, bowling centre, masjid (alimnyeee)...yg tu takyah citer...pantang dgr ada opening..sanggup berpusu2 nak pegi....gitulah lumrah manusia yek!

dah habis ronda...tengok jam baru kul 11 pg...awal lagi...mana la nak pegi...lastnye balik hotel je...tapi sempat ckp kat driver taxi tu..bawak kitaorg ronda2 kat pantai tg aru...





cantik pantai kat sini....luas..rugi lak rasa sebab tak pegi pantai ni dulu...asben kata "kalau tau la pantai dia camni, semalam kita lepak sini je...boleh mandi2..takpelah, lain kali je"

ok, maksud lain kali adalah...akan dtg lagi...horeyyyyyyyyy!

kyra tgk laut...buat perangai...keras membatu kat situ..taknak balik..nak mandi laut...! terus buat muka taknak kawen dia tu....eeerrgghh...hijau-hijau..!

dahlah ronda2 tu...beedarling dok ingat nak shopping je...apelagi..sampai2 hotel..tidokan kyra dulu...pastu kitaorg solat...suh asben tido sekali..then...beedarling dan MIL pi shopping dulu...! yeehaaa!

hotel tu sgt dekat...so, asben tak risau bila beedarling dgn MIL pegi sendiri bershopping...polis pun byk ronda kawasan tu....nnt, bila kyra dah bangun...asben dtglah cari kitaorg kat pasar tu...

mmg mabuk okkk sampai pasar ni..maklumlaaa..beedarling ni kepompuanannye mmg terlebeh...bab2 aksesori ni takyah ckp laa..tengok jelah tu..siap blaja buat..pilih kristal / pearl ikut hati..buat sendiri tu...hebat tak aku??

kat sini mmg kena pandai tawar menawar...kalau dia kata 3 set RM10...jgn terus beli..kita kena berlagak mcm org dah selalu beli...buat2lah ckp.."issshh..mahalnye..kat semenanjung pun murah"...

pastu adalah tak digalakkan beli takat 1 atau 2 set je...tanya harga kalau amik sedozen bape??? kalau korang pandai menawar..deal dgn dia..kompom korang akan amik sedozen tu walaupun tadi sebenarnya takde niat nak amik sampai sedozen...

korang tgk berapa byk beedarling dah borong...korang caya tak??? semua2 brooch tu baru RM120...semua ok..bukan sekotak...SEMUA!

kalau dpt tokey kedai yg boleh runding...takyah lah korang tawaf habis pasar tu...sebab harga mmg sama je...patern pun sama...so, beedarling habiskan masa 2 jam kat satu kedai je..

untuk makan malam tu kitaorg makan menu hampir sama dgn semalam...tapi ikan bukan ikan merah laa..kitaorg amik ikan kerapu...perrgghh..mmg sedap..RM15 je sekor...tapi kali ni kitaorg makan tapau je..sebab dah letih sgt...rupanye..makan tapau kat hotel lagi sorga...super duper puasnye....!

masa kitaorg lepak2 kat hotel tu..kak ipar beedarling call...dok tanya ape yg best kat situ...bukan main le MIL dok citer mcm2 kan...so, kak b tak puas hati dgr brooch, gelang yg murah2 tu...siap suruh MMS kat dia...lepas dia tgk sendiri..dan-dan tu suh beli lagi...kiranye mcm kirim guna air liur laa...ape lagi...aktiviti bershopping diteruskan lagilah malam tu...

pasar malam mmg dekat sgt...tgk dr tingkap hotel dah nampak kilau2 kristal dan mutiara... tak tahannnnnn





haaa...tengoklaaa...sekali lagi buat mcm tempat sendiri...malam tu borong lagi.....

gitulah aktiviti pada hari ke2....dah nak tido tu..sempat lagi membelek benda2 yg kitaorg beli...errmmm...nasib baik fligt balik kul 2pm...pagi esok boleh pegi lagi bershopping...

p/s : puas ku pendek2kan citer...tapi entry tetap pjg berjela...!


2 comments:

joijoi80 said...

x pi pulau manukan ker? pulau tu best juga....

soksavda said...

thanks for the best post.
you may want to Earn real money online $$$