KLIK...KLIK

hot...hot...hot..!

Friday, February 26, 2010

Konvensyen KIK @ USM

Mula-mula saya nak mintak maaf dulu sebab lambat update citer pasal konvensyen haritu....keje bertimbun2 kat opis tu...cuti 3hari pun tak terasa sgt...


saya mulakan citer pasal konvensyen dengan perjalanan yg maha jauhhhhh............9 jam dlm bas....jalan lak..kona baikkkkk punya...mmg membosankan...


Asben dan kyra setia menunggu sehingga saya bertolak...mujur mood kyra pagi tu baik...dia tak nangis lgsg..siap babai lagi...senang hati saya tgk dia mcm tu...betullah petua mak saya...bgtau anak awal2 sebelum pegi kursus....mmg saya amalkan...kdg2 asben pun pelik...bila saya kuar2 toilet terus ckp kat kyra..."mama nak pegi kelantan tau..mama balik lambat..." statement tu sentiasa kuar bila2 je teringat, tak kira tempat atau masa...


perjalanan bermula around 8 am...laluan...Tg Malim - Cameron - Gua Musang - Kota Bharu...ni pertama kali saya ikut jalan tu...


masuk 4 jam perjalanan saya dah rasa super bored..! kepala pun dah pusing2 mereng...singgah lunch kat Gua Musang...merasa lah jugak masakan org sana...kira oklah....tempat lain2 tak sama dengan selera saya...janji kenyang...dah cukup baik laaa....


kitaorg teruskan perjalanan lagi...gua musang ke kota bharu...ntah berapa kali tido..saya taktau laa...sedar2 tak sampai lagi..tido lagi..sedar, tak sampai lagi...tido lagi...sekali tu saya sedar..tgk dah sampai Kuala Krai...cepat2 saya call asben bgtau saya dah dekat nak sampai...asben lak jawab..."kuala krai tu dlm sejam lagi ke kota bharu.." peeerrrgghhh...


akhirnya dengan redhanya....perjalanan selamat sampai kul 5.30 ptg...sempat jem lagi tu kat bandar Kota Bharu....mmmmmmmmmm....bak kata org perak...tumpooooo...!!!!



tempat penginapan...Grand Riverview Hotel...check in..saya dpt sebilik dengan best friend saya...ayu..kira ok sgt laaa....


sampai2 bilik saya terus landing....sambil tu sempat gak snap mana yg patut...arahan urusetia, kitaorg kena berkumpul semula utk aktiviti dinner dan set up tempat...


owwwh...mana yg taktau ye...tujuan saya ke Konvensyen ni sebab masuk competition KIK...wakil UPSI...Kumpulan kena buat presentation pasal hasil projek masing2...dan team saya diantaranya...!


bila malam...kitaorg terus pi USM, tempat konvensyen berlgsg...tinjau2 tempat..test mana patut...kira ni sesi bermesra dengan keadaan sekeliling...harap2 masa presentation nnt takde yg gabra, takut atau mungkin juga boleh pitam..!


esoknye...Khamis...
giliran team saya kena hari jumaat..jadinya khamis tu saya team saya cuma bg sokongan je kat group lain..sambil2 curi skill mana yg patut...!



petangnya....kitaorg lepak bilik ketua kumpulan...praktis la konon...sambil checking2 balik data2...kot2 ada yg jerat diri..sebab yg tak best nye KIK ni..lepas presentation ada sesi soal jawab...atau komen...ala2 AF tu...kot terkantoi...rugi je markah...so kitaorg praktis sehabis mungkin.......dah kata bertanding kan..mesti nak yg terbaik..!



pose tetapp pose u...kata blogger..! malam tu urusetia bawak kitaorg pi shopping kat Wakaf Che Yeh...mmm...oklaaa...ala2 up town...lagi malam lagi ramai org dtg...cuma hati nak bershopping tu kureng laa...sebab kelantan dah tak mcm dulu...apa yg ada kat kelantan kebanyakkan sama je kat sini...silap2 kat kelantan tu lagi mahal...so, mana yg tak perlu saya abaikan..sampaikan saya tak beli apepun malam tu...

jumaat...giliran team saya pulak....alhamdulillah..semuanya berjalan lancar,...!


lepas present...sesi amik bergambar....saya mmg suka pose berdiri...nampak ehem2 sikit...


malam tu...result keluar masa kitaorg dinner kat hotel tu..sekaligus majlis penutup...siap ada dikir barat, band, fesyen show bagai...tapi saya tetap tak terhibur..sebab team saya kalah..! tapi takpe...ni 1st time...amik pengalaman dulu...akan dtg...insyaallah...!


dan malam tu jugak...hasil kautim baiikkk dengan driver..sekali lagi saya ke wakaf che yeh...cuci mata..sambil2 beli mana yg patut...sebab balik nnt takde singgah mana2..


Esoknya...kul 9 pagi dah check out....

Perjalanan balik kira ok laa sikit...taklah rasa boring mcm perjalanan dtg tu...singgah sekejap kat pasar machang...then cameron highland...dptla saya beli strawberry, sayur2 dan jagung...


bila sampai umah...asben saya tanya..."kat kelantan dah tanam strawberry ke..??? saya zassss.....rasa nak pengsan dgr soalan tu...! yelah..ole2 dari cameron lagi byk dr kelantan...
dah mcm karangan lak rasa entry ni...tapi takpe...ni kira full version...dari pegi sampai balik...complete entry..! cuma pic2 takdela saya tepek semua kat sini...jengah2lah kat FB saya ye...

ok..kesimpulannya...saya happy la jugak...dapat pengalaman dan bercuti yang ditanggung segala2nya...! tengokla pic kat atas tu..kalau dah senyum tahap nampak semua gigi...tak happy lagi ke???




p/s : kalau saje2 nak pi kelantan tu...rasanya takde la kot!


5 comments:

KOALAJEPONG said...

bee...ko 9jam dah boring...aku kalau blk ganu, mcm tue la perjalanan nyer...mmg keras punggung la nk bleh ke smpi...tp sbb dah biasa, jd tk heran sgt dah...awl2 keje dulu, tiap kali smpi TM, mesti aku demam panas...uhuhuu

MahaSayang said...

mmm..tulah...aku paling lama perjalanan 5 jam..selalunya time raya laa...dari melaka terus ke bota...atau bota terus ke melaka...tu pun sampai2..aku gerenti terus tido 5 jam gak...hahahah

Erma said...

haha...lawak la statement mahathir psl strawberry tuh!

Cik Yayang said...

Cik Yayang org Pahang ni pn tak penah smpai ke Kelantan laie...hihihi

joijoi80 said...

kalo ader asben ngan anak, 15 jam pun tak terasa lama kan..