KLIK...KLIK

hot...hot...hot..!

Tuesday, April 27, 2010

Majlis Merisik Nizam dan Lela...

rasa bosan lak gelarkan diri 'SAYA' ...ape kata tukar lak....Beedarling...cun tak???

ok, kita try test!

ni kesah 18/4/2010...
2 minggu lepas.....entry dah mula berlapok...tapi takpe...hot lagi ni....sape nizam dengan lela ni????

Selamba je beedarling dok panggil nizam yek??? nizam tu abang ipar beedarling laaa...kitaorg panggil Yop Jam je...(perak sejati la konon).....

dah lama bujang, baru2 ni dgr citer dah nak kawen...tapi dia nak majlis paling ringkas..kalau boleh nak terus nikah...tapi mak mertua beedarling rasa mcm tak sedap hati...kalau tak tunang takpelah, atleast...merisik2 la dulu....lagipun bukan nya jauh sgt...takat Ipoh jee...

kebetulan ada adik beradik asben yg lain balik kg...so, kami pun pegilah merisik...rombongan dlm 3 keta jee...vaahh...bangga ni jadi pihak yg nak meminang....

haaa...inilah lela....malu2 gitu....beedarling teringat zaman muda2 dulu...cuma bezanya beedarling tak merasa la merisik...beedarling advance sikit...merisik kat telefon je...bila abah beedarling kata OK jee...baru kitaorg planning tunang....masa bertunang tu terusla dpt 2 cincin...claim tetap claim...walau tak merisik, tetap tuntut cincin merisik masa bertunang...ahakss..!

rombongan kitaorg tak ramai...ni jelah hero2 harapan...dari kiri, abang asry (biras beedarling a.k.a jurucakap), shahril (biras gak a.k.a tukang signal)..baju hijau tu...ehem2 tulah bakal pengantin...erk..mcm mana bakal pengantin boleh join discuss ni...konpius...dan yg hensem tu..asben beedarling laaaa....
errkk...dia ni over tau...org belum start ape lagi dia dah bergelen2 dok minum...dpt lak goreng pisang...tak hengat le dia...kat umah bukan main lagi ckp boleh kautim baikkkk punyee...konon2 dpt diskaun paling less tapi bila nampak goreng pisang lain lak citer...senyap seribu bahasa...beedarling geleng kepala je..nak marah tak boleh..mak dia dok sebelah beedarling...nnt tak jadi lak menantu mithali kan...
bila bincang bab hantaran, tarikh kawen..beedarling lak berdebar2...risau ooo...kalau kena ribu riban nnt...cian abang ipar beedarling....mengekeh le dia cari duit..
haa..ni kak ipar beedarling...nape dia senyum lebar?????? sebab berbincangan dah selesai...! semuanya setuju...29 Mei kawen...! tahun???? 2010....HHHAAAAAAAAAAAAAA..sebulan je lagi! pulun...pulun!...dan jugak dia senyum sebab nampak hidangan...LAKSA...favourite dia la tu...
dah selesai bincang...terus masuk bilik...sarung cincin....
jangan cium lama2 mak...beedarling jealos ke???? eh, taklah, tak heran pun...beedarling dah merasa dahhh...kalau nak cium skang pun boleh..sebab mak mertua beedarling mmg sayang kitaorg tak berbelah bg...tak kira menantu laki ke pompuan.....betulkan mak....
mak mertua bersama bakal besan.....ini lah menantu perempuan dan besan terdekat buat masa ini...selain Cik Siti Wan Kembang dan Tun Teja...
lela dengan adik beradik asben...seronok korang dpt kak ipar ye....mana beedarling????? biasalah, blogger...! taknaklah interframe sgt!

dan kyra.....
zzzzzzzzzz sepanjang kat umah tu.....selamat beedarling..lebih kurang 2 jam, bincang then makan, semuanya terasa aman...takde gangguan...hehehehe
harap2 takde halangan la diaorg ni nak kawen kannn....dah dekat dah ni.....

p/s : dengar citer mak mertua beedarling nak dpt lagi sorang menantu cik siti wan kembang???? kembang la punggung beedarling dlm keta nnt...jauh tuuuuu....

1 comment:

mrs.hanibunny said...

ha? sempat ke??? giler sehhhhh