KLIK...KLIK

hot...hot...hot..!

Sunday, October 10, 2010

Butik Hajra, Shah Alam

9-10-10
cerita kisah cuti hujung minggu.....

mcm biasa..tiap kali weekend, beedarling mmg akan jadi cacing kepanasan dok umah...kalau cuti sehari je..takpe lagi..tapi kalau 2 hari...jadi mama bosan laaaa....

dari jumaat lagi beedarling dah mengendeng2 ajak asben plan nak gi mana weekend ni...asben tak kesah...tapi nak gi mana?????

beedarling : ape kata kita gi ikea nak?

asben : alaaaa, pulus ciput ni malas la nak shopping2 bagai

beedarling : kita gi KLCC???

asben : hurrhhh...org ramai sabtu ni....malas nak berpusu2..

beedarling : hah, kita gi shah alam nak...tempat i-city, yg lampu byk2 tu...

asben : ok, cadangan ditutup....daan saya sokong

sebabkan i-city tu bukak kul 7 malam, beedarling kena tidokan kyra dulu...nnt malam dia takdelah meragam sebab dah tido puas petang tu kan...baru syok jalan...kul 4 gak gerak....kul 5 lebih dah sampai....

bila sampai je...tempat tu lengang lagi...dah tu namanya pameran cahaya kan...sah-sah malam baru best....

byk lagi masa...konon nak singgah JJ bukit Raja tu...tapi takut lak nnt leka kat situ...maklumlaa...kalau dok dlm JJ tu...hujan ribut pun tak sedar...siang malam..lagilah taktau...sedar2 bila kuar hari dah gelap...

ronda punya ronda baru sedar...sebelum masuk simpang ke i-city tu tadi..beedarling ada nampak deret kedai...so, kitaorg lepak jap kat situ...

ape lagi..hati tersangkut paut laa bila nampak kedai tudung - Hajra...tgh offer lak tu...perrrgghhh org mengantuk disorong2 kan bantal...

muka tanpa makeup....just tepek bedak johnson kyra jee...lipstik pun lupa nak pakai...bukan malas ke ape..cuma masa bersiap tadi dok pk..tempat yg nak pegi tu tempat gelap...yelah..waalaupun cahaya sana sini...tapi malam tetap gelap kan...sape je yg nak tgk bermekap2 kan....bglah kulit muka tu bernafas jap...(kalau dah malas, ngaku jelah!)

mcm ni la keadaan dlm butik tu...mmg semua tudung.....sebijik mcm deco kedai ariani...

nak kata tgh offer tak juga...mmg standard le harga kat kedai ni...paling best bila ada diskaun...beli 1 rm35..kalau 3 rm90...haaa..mcm tu la offernyeee....

beedarling kan akauntan kedekut yg tak berduit (org takde duit panggi kedekut ke..bukan miskin ke)......jadinye..takyah tgk kat yg bergantung2 tu...tgk yg kat longgok2 sudahlah....

alaaaa...takat nak pakai pegi keje hari2...beli je yg murah2 dah lah kan (tetap taknak ngaku takde duit)


beedarling : abang, warna ni ok tak? nampak menyala sgt ke??

asben : bape ringgit??? (tak jawab soalan kan)

beedarling : b beli guna duit sendiri laaaa...rm25 selai

asben : beli sendiri???? eh, nape tak amik yg gantung2 tu...kan cantik...

ko tgk..ko tgk...ko tgk...

dgr bini nak byr sendiri....terus suggest yg mahal...cuba kalau duit dia...ape kita tunjuk medanggg je tak kenan...

beedarling : alaa...takyahlah mahal2..ni utk pakai hari2 jee..cantik2 pun sape nak tgk

dgr je ayat tu lembut, tapi sebenarnya tajam menikam tu....
lebih kurang sejam..operasi memilih selesai...

beedarling : abang, ada hundred tak

asben : eh, bukan kata tadi bayar sendiri ke

beedarling : tak bawak cash

asben : agak daahhhh....kata amik yg longgok2..apesal sampai 100

beedarling : amik 5 helai.....he.he.he.he.....(saje nak tutup citer)

hhaaa...lega..dpt 5 helai....kira2 sepanjang minggu ni i keje..bolehlah melaram tudung baru...dari isnin sampai jumaat....kih3

masa nak kuar dari kedai tu...sempat lg kitaorg beramah mesra dgn tokey kedai...nama dia en.ahmad...kemain dia offer beedarling amik sekodi (20 helai) sekaligus...dia nak bg harga meniaga je...kira2 separuh gaklah dr harga asal...tapi beedarling takleh buat keputusan masa tu gak...kena pk dulu...rasanye nak buat bisness ok tak???? ada sesape nak jadi share partner ?????

kualiti tudung sama je dgn tudung ariani...patern2 tudung pun habis mcm ariani...jenis rainbow, jenis lycra thai silk, jenis batu2 tu..mcm2 laaa...harga pun jauh lebih murah dr ariani...

beedarling try nak mintak support kat asben...

beedarling : kalau bisness best gak kan...

asben : takyah la nak jual2...pakai sendiri dah laaa...

tgk...tgk...tgk....pelik aaa dgn dia ni...tak pernah berangan jadi kaya ke????

mmm..takpe laaa....nnt2 la pk pasal bisness tu...yg penting kita posing dulu...

ooo...patutla harga tudung murah...pakai khidmat model tak glamer.....

ok, entry seterusnyee....makan2 kat upin dan ipin cafe...terangkat habis....! tungguuuuuuuuuuuuuuuuuu




2 comments:

mrs.hanibunny said...

first aku nak maki ko!!!! aku jadi jahat!

Dah sampai kat klang tak mo calling2 aku???? ko leh lepak jap umah aku.

second kedai ini baru bukak ke??? wakak harus aku terjah malam ni jugak!!!!!

MahaSayang said...

dah agak dah...kompom kena maki nyeee....sorilah cida...aku malas nak susah2kan org...ko mesti ada aktivti gak kan...

tapi ni kira serik laaa...pasni kalau gi sana lagi aku call...ahaksss...

ko org sana kan...aku 1st time jejak kaki kat situ...pegi2...mmg berbaloi2...