KLIK...KLIK

hot...hot...hot..!

Monday, October 11, 2010

Makan-makan kat Upin & Ipin Cafe

ini adalah sambungan dari entry yang lepas.....

mcm yg beedarling citer yg entry lepas, tujuan sebenar nak menuju ke i-city, nak tgk taman cahaya kat situ..tp sebab awal sgt sampai...so, kita ronda2 dulu...

tu yg berderai duit kat kedai tudung hajra tu...semata2 nak buang masa...nak tunggu malam..tak sangka lak terrrr buang duit sekali...

masa cari parking keta tu ternampak la cafe upin dan ipin...kafe ni kat area shah alam seksyen 7...kyra pun ape lagi....mcm histeria la tgk upin ipin terpampang kat situ...(mama dan abah kyra pun jakun sebenarnya)



mcm tu la deco dlm kafe tu...mmg kiri kanan depan belakang semuanya pic upin & ipin and the gang...masa kitaorg masuk kafe tu tak ramai org lagi...bila nampak je kyra yg tak keruan tu..terus diaorg psg citer upin & ipin...mmg best laaa...lawak gak layan kartun ni...


senarai menu2 kat kafe tu..semuanya ada nama dlm citer upin ipin...mcm cendol uncle muthu, fresh orange fizi, nasi ayam upin, ayam goreng ipin, mee kari kak ros, laksa opah, mee goreng jarjit...mcm2 laaa...

tapi bila tgk jam baru kul 7...terus amik menu berat jelah..


ni pilihan beedarling...spagheti bolognaise...rasa dia...ermmm...okla...okla...

ni lak pilihan asben - nasi goreng kg durian runtuh - perrrghhh..ni mmg superb, terasa belacan, hot2 cili padi kg...serius, sedap!

menu nasi goreng cina mei mei untuk kyra...mula2 dia nak nasi ayam upin, tapi dah habis lak...

pilihan air, sebab beedarling sdg kempen taknak pd susu pekat...so..beedarling pilih air biasa2 je

limau ais jee....dan asben pun amik sirap limau tok dalang...hikhikhik..lawakla nama menu2 tu kan...

pic ni masa kyra baru lepas kena marah dengan beedarling....dia ingat dia boleh jumpa upin ipin kat kedai ni..dok terjerit2 tak tentu hala...pastu bila beedarling sergah dia..dok warning2...dia buat tak heran je...

mama : eh, kyra, pesal ni...buat perangai lak...kang uncle tu marah kang

kyra : biarlaaa....ni umah upin ipin...upin ipin tu kawan yaya...

perasan!!!!!! korang geram tak???? tu yg selalu kena cubit tu...bila kes2 mcm ni...abah dia jadi pendamai laa....

abah : nape yaya ni??? buas kemain ni

kyra : tak pun....ni umah upin ipin

abah : oooo...upin ipin kawan yaya ke...citer la kat abah

apelagi...kyra pun pot pet la bercerita pasal upin ipin...kalau takat citer geng pengembaraan tu...khatamlah dia bercerita...abah dia kena buat reaksi mcm seronok sgt dgr citer kyra...konon bg respon....errrmmm...tulah kelemahan beedarling....i ni tau nak marah je...nak berlembut2 ni....susah sikit laa...

abah : ok, dah habis ke citer tu???

kyra : belum lagi..byk lagi

abah : ok, takpe..pi salam mama...say sorry...nnt kita citer balik

lembut la hati kyra mcm tu kan....terus dtg kat beedarling...salam...siap promise segala...kyra wayang mmg no.1.......

ni episod dah baik gaduh dgn mama....tapi muka pandang abah sebab nak bercerita lagi...

cantikkan lukisan kat dinding tu...diaorg mmg peminat Mahathir no 1....beedarling bukan je minat...malah cinta sayang kat dia...tapi bukan Dr.Mahathir yg tu laaa...of course la Mahathir en.asben i tu...hikhikhik

pd peminat2 upin ipin...haruslah korang terjah kafe ni...mmg puas le makan sambil layan kartun....kat kafe ni ada gak jual sourviner upin ipin mcm notepad, bag, dvd, mug..semuanya tema upin ipin..

ok, pasni next entry....adalah tujuan yg sebenar ke Shah Alam...Taman Cahaya i-City...

tunggu ye...........



1 comment:

mrs.hanibunny said...

apa da mama... tengok abah!!!!

aku pun tak terpikir nak slow talk dengan anak wei.. tengok bebudak buat perangai, nak ku cubit2... terharu cara husband ko layan anak... tumb up!!!