KLIK...KLIK

hot...hot...hot..!

Tuesday, October 12, 2010

Taman cahaya i-City, Shah Alam...

ok, ini entry terakhir untuk episod cerita hujung minggu....

sape yg dah follow entry sebelum ni...mesti dah tau mcm mana kami boleh ke sini untuk habiskan masa hujung lepas...

nak tau ape lak rahsia asben boleh setuju terus bila beedarling cadangkan tempat ni????? sebabnyeeeeeeeeeee beedarling citer kat dia..pegi sini free...tak kena byr...so, tu yg dia tak argue ape2...

jom layan keindahan taman cahaya i-City...




kat sana takde istilah nak malu2 posing...kiri kanan semua org posing sakan...yg jurukamera pulak sampai menonggeng menangkup tangkap gambar.....maklumlah tempat gelap..salah fokus mmg tak nampak cantik...malam lak tu kan....kamera lak canggih2 belaka..paling cokia pun kamera digital...beedarling lak selamba badak guna kamera handphone N97 yg cuma ada 5 megapixel je...errrmmm...sebab tulah kualiti gambar ala2 je....nak buat camne...tu je yg ada...:(

ok, layan lak pic2 gedik kami lak...mula2 pic kyra dulu ye...





motip posing gitu...."lampu tu tak terang, gigi yaya lagi terang...putih berseri!"


tengoklah pic ni...kyra ni bukan boleh tgk benda pelik sikit...ada lampu yg tak menyala je mulalah dia tanya mcm2...ngalahkan profesor... nape lampu ni tak nyala, sebab dah rosak, nape dia rosak, sebab lampu tu dah guna lama.., nape semua2 tak rosak? yg lain tu elok lagi, nape yg rosak sikit je??? puhhhhhh....idea2 plzzzz....

ok, stop! bg mama dah abah kyra lak interframe.......


kalau nampak pic mcm ni, kompom korang tau pic ni snap sendiri kan....tapi korang tau sape yg pegang kamera??? beedarling atau asben...oopsss jawab dlm hati je, sebab takde hadiah pun...ni bukan contest ye!!!

tapi kalau pic macam ni???? gaya yg ni mesti kena tebalkan muka mintak tolong org snap kan...yg bestnye, sebelum setuju nak tolong, mamat tu siap mintak balasan.."lepas saya tangkap gambar akak, akak boleh tangkapkan gambar saya pulak???".....o00 ok, no problem!!!!.....S.E.N.G.A.L





cantikkan???????????? bukan lampu tu laa!!!!....org kat pic tu....cantik kannnnn...ayu jeeewwww....errkk, jgn tenung lama2....saya maaalllleeeewwwwwwwwwwwwww




korang nampak tak gaya pic kyra tu...semua sibuk bikin peace kan....haaa..nilah tuan gurunyeee....ala-ala-ala...kiut miutnyeee....laki sape ni??....laki aku leeee!!!!!!

dari kul 8 malam kitaorg berlegar2 kat sini...kul 10.30 dah letih...yg segar dan takde hati nak balik, kyra...tapi masuk je dlm keta terus mintak susu...pastu sekejapan tu gak terus zzzzzzzzzzzz....memikirkan tadi kyra kemain lagi berlari2 kat taman tu..mesti badan melekit2...cepat2 asben singgah petronas, basahkan kain, lap badan dan kaki kyra, tukar pampers dgn baju....kompom tido tu terus ke pagi...


tengok langkah kyra yg tak setuju nak balik...nak buat camne, dah malam...umah kita jauh lagi..

sebenarnya dah lama beedarling dgr tempat ni....dulu member citer masuk sini free...tapi masa beedarling dtg kena byr RM10 utk 1 kereta.....kira ok la lagikan...tempat parking pun takde la jauh2..pk2 balik, mana boleh free...sape nak byr bil elektrik semua tu....harga sebatang pokok lampu tu rm24 ribu....sebab tu kat pekan tg malim ada 4 btg pokok tu je....hah..cuba korang kira berapa btg pokok yg ada kat situ...maunye tahap juta duitnyeee..bil elektrik sebulan???? gaji staf2 kat situ????.....oooo...banyak cantik nak free je...!

dinasihatkan...pd sesape yg tak pernah dtg sini dan teringin nak pegi...kalau dr tg malim, baik korang kuar tol batu 3...jgn kuar tol shah alam..susah nak cari nnt...sebab taman i-city ni dah dekat klang...antara Uitm dgn JJ bkt raja tu...

dengan ini selesai la aktiviti kitaorg pd hujung minggu 9-10-10...pukul 12 tghmalam baru kami sampai umah....10-10-10 pulak adalah masa melepak2 dan meroyan tgk xbf (dr.sms) beedarling kawen...sambil menggosok sebakul baju keje...huh!!!!

p/s : sebut klang....berasap je telinga beedarling kena hamun dengan cida..sebab pegi sana tak bgtau dia...'aku nak maki ni, sampai hati tak bgtau aku yg ko dtg klang'......sorila cida...aku takmo ganggu xtiviti ko..lagipun aku pegi sini tak plan ape2 pun...kang nyusahkan ko lak kan...:)




4 comments:

mrs.hanibunny said...

pesanan penaja yang last tu aku suke!!! hahaha... berasap mata aku tengok korang dtg dekat je tempat aku... kalau tak, tak yah minta tolong brader tu ambik gambar...hahaha...

anak ko ni berapa tahun??? bukan main posing macam budak besar je... heheh tomei... ha! apak dia pun tomei wakakaka

kak Erna said...

salam mahasayang..salam kenal dari mak cik..
cantik betul la icity tu..kita yang dekat pun belum pernah sampai..cuti sekolah ni..nak pergi jugak..terima kasih bagi tau..keluat tol batu tiga..dari seremban pun sama kan..keluar tol batu 3..

MahaSayang said...

salam kak erna...takyah lah bermakcik2 dgn saya...saya pun bukannye muda lagi...hehehhe...izinkan saya panggil kak erna je yee...

mmg senang kalau kita kuar tol batu 3 tu...kalau boleh takyah lalu shah alam...sebab mmg berbelit2...bila kuar tol batu 3 tu..terus menuju ke klang...tp haritu, saya kuar je tol tu terus nampak signboard ke i-city..mmg senang nak ke sana...nama je kat shah alam..tapi dah dekat klang..

ok kak, selamat mengunjung ke icity...

marlinda said...

dh 2 kali aku kursus kt concorde hotel tp tak sampai gak kt sana.. masa tu aku tak tahu ada i-city.. hehe..