KLIK...KLIK

hot...hot...hot..!

Friday, July 15, 2011

Kisah ANNISA







Saje nak share dgn korang semua...

aku skang mabuk giler kentang layan citer annisa ni...masa awal2 episod dulu...mmg aku tak folo sgt...tapi sebab satu hari time lunch hour terlayan kat tonton..terus jatuh hati...syioookkk lak citer ni...

ni skang tgh berdebar2 tunggu ending...mcm biasalah...org melayu, nak ending yg happy2 je...kalau tak...rasa rugi air mata yg kuar...heheheheh

pada yg tak folo citer ni..meh aku bg sinopsis sikit...

Atas dasar kepercayaan, 4 wanita yang sudah berkenalan rapat sejak persekolahan kolej telah membina sebuah empayar perniagaan, Annissa Corporation. Mereka telah berjanji untuk bersikap jujur antara satu sama lain namun keakraban mereka mula bergoyah apabila syak wasangka mula tmbu dalam hubungan persahabatan yg telah sekian lama dibina.

Anna (Fiza Elite), Balkis (Rozita Che Wan), Sara (Aida Aris) dan Shila (Faradhiya) berkongsi minat yang sama iaitu masing-masing berminat dalam dunia fesyen dan mahu memulakan perniagaan sendiri, Maka, mereka telah membina empayar perniagaan, Annissa Corporation.

mula2 aku mmg tak minat le nak layan...sebab citer melayu ni tak habis2 pasal syarikat, holding, saham bagai...taksub beno nak kaya dan bergaya...tapi yg buat timbul minat aku nak ikut citer ni bila si Anna tu disahkan mandul..takleh bg zuriat kat suami dia...then selalu susah hati bila pk kekurangan diri...

pastu dia nampak perubahan suami dia..mcm ada yg tak kena...tu yg buat dia makin berfikiran negatif...and last yg sangka buruk dia tu yg hakikatnye...sadis! mula2 folo aku pelik sebab apesal tiap kali dia dpt kantoikan laki dia...laki dia dpt cover...mula2 ingatkan mmg laki dia tak kawen lain...padahal....

paling best...bila Anna nampak baju melayu siap bunga rampai dlm beg baju Farid...then Anna terus syak...and mengadulah kat BFF dia..Balkis...Balkis mcm bias...suruh sabar..sabar..sabar...pastu..Anna sampai2 rumah...terus Farid ni tunjuk gambar yg dia kena ganti org joget kat event ape ntah...hah see, selamat....la kan...lawak pun ada tgk helah laki dia tu...

byk lagi la part2 yg Anna dpt kantoikan then Farid dpt selamatkan keadaan...mula2 pelik la gak...tapi lama2 baru paham...rupa2nya...Balkis - sahabat yang paling dipercayai dan disayangi oleh Anna dah mengkhianati Anna dengan mengahwini Farid secara senyap-senyap. No wonder la farid semedang je selamat...

Dalam masa sama...Shila jahat nak mampos...seleweng duit sykt berjuta2...kantoi gak la dgn balkis...tapi sebab diaorg ni pegang rahsia each other...tambah best la jalan citer ni..

selasa depan ni dah nak masuk episod 22...last episod haritu...farid mati...balkis koma then anak yg Balkis kandung tu selamat....tapi taktau ape jadi kat shila??? kompom kena tangkap..sebab drama melayu mesti selitkan unsur pengajaran..buat salah mesti polis tangkap...

Time Farid mati tu....tu yg emosi aku takleh kawal...korang dpt rasa tak kalau berada kat tempat Anna...sedih sgt kematian suami...tapi kalau hakikat sebenar dia tau...yg Farid sebenarnya dah kawen dgn BFF dia...mcm mana rasanye..marah ke, sedih ke???? Kalau aku laa....pitam!

OSt citer ni pun mcm kena mengena je...tu yg tambah banjir aku tgk citer ni...tak caya korang layan le citer ni kat tonton...then dgr ost ni....leleh beb...!





mcmana Anna berdepan dengan pengkhianatan suami dan sahabat karib yang ibarat adik beradik kepadanya???


Pelakon:

Rozita Che Wan
Aida Aris, Faradhiya
Fiza Elite
Zamarul Hisyam
Eizlan Yuso

3 comments:

pwincess Lov3y dOv3y said...

oleh kerana kt uma sewa x dpt nk dpt siaRAN tb3..x dpt tgk..

joijoi80 said...

bukan annisa je..dewa cinta, saka you pergi jauh2 pun layan gak...

CidaZam said...

terima kasi atas info... hahah tak yah aku google... lagu pun aku dengar kat blok ekau je la